Wednesday, 17 August 2016

|| G E R A M || ♥♥♥


Aku nak share something yang sesuatu yang kita tak expect, lagi² waktu sekarang ni + bandar² yang banyak org merantau mencari rezeki.

Benda ni berlaku pada Husband aku sendiri. Masa tu dia nak pos barang dekat CityLink cawangan Kinrara, masa nak balik Ada sorang mamat ni aka PENIPU datang nak mintak tolong nak balik Sg.Buloh katanya Husband x berani nak tumpang kan dan nak ambik aku balik keje. So Husband tahan teksi n tanya tambang dr kinrara tu sampai sg buluh. Total dalam RM60 Husband bagi kat PENIPU duit tu. No teksi n uncle teksi ambik no Husbabd incase x cukup or something else.

Baru separuh jalan PENIPU tu suruh Teksi berenti n keluar lari, terus Uncle teksi call Husband ajak cari itu PENIPU , yelah kan uncle tu pon x dapat duit pastu Husband da tolong orang tu susah payah of course la dia pon sakit hati kan? Uncle tu ajak cari n pukul orang tu.

Bila da jadi macam ni n orang yang pernah kena macam ni mesti nak tolong orang yang betul
² nak mintak tolong MESTI rasa berbelah bagi kan? Kes Husband ni PENIPU siap nages², cakap sungguh² n siap sebut SUMPAH demi ALLAH semua tu bagai.

Kena pulak time Husband punya job tengah slow, Husband siap ikut BFF dia naik lori anta minuman kat Petronas² KL, Selangor n Nilai. Sebab memang xde kereta repair pon dari dok saja tunggu nak ambik aku balik keje baik dia ikut kawan dia tu.
 Masa petang tu dia siap bgtau aku " RM50 tu sehari keringat Pa nak dapatkan RM50 tu, PENIPU tu dapat RM50 x sampai SEJAM pon" ~~terus bini dia mata berkaca, cite kat sume orang bg hilang rasa sedih tu~~

Ujian ALLAH untuk Hambanya, Supaya kita makin DEKAT + CINTA padaNYA melebihi segala
² nya. Apa yang ALLAH tarik INSHA ALLAH lebih besar yang ALLAH akan bagi SEMULA.  Amin Ya Rabbal Alamin

**tajuk entry "GERAM" tapi jalan cerita xde kena mengena
#HentamLaLabu

|| G E R A M || ♥♥♥


Aku nak share something yang sesuatu yang kita tak expect, lagi² waktu sekarang ni + bandar² yang banyak org merantau mencari rezeki.

Benda ni berlaku pada Husband aku sendiri. Masa tu dia nak pos barang dekat CityLink cawangan Kinrara, masa nak balik Ada sorang mamat ni aka PENIPU datang nak mintak tolong nak balik Sg.Buloh katanya Husband x berani nak tumpang kan dan nak ambik aku balik keje. So Husband tahan teksi n tanya tambang dr kinrara tu sampai sg buluh. Total dalam RM60 Husband bagi kat PENIPU duit tu. No teksi n uncle teksi ambik no Husbabd incase x cukup or something else.

Baru separuh jalan PENIPU tu suruh Teksi berenti n keluar lari, terus Uncle teksi call Husband ajak cari itu PENIPU , yelah kan uncle tu pon x dapat duit pastu Husband da tolong orang tu susah payah of course la dia pon sakit hati kan? Uncle tu ajak cari n pukul orang tu.

Bila da jadi macam ni n orang yang pernah kena macam ni mesti nak tolong orang yang betul
² nak mintak tolong MESTI rasa berbelah bagi kan? Kes Husband ni PENIPU siap nages², cakap sungguh² n siap sebut SUMPAH demi ALLAH semua tu bagai.

Kena pulak time Husband punya job tengah slow, Husband siap ikut BFF dia naik lori anta minuman kat Petronas² KL, Selangor n Nilai. Sebab memang xde kereta repair pon dari dok saja tunggu nak ambik aku balik keje baik dia ikut kawan dia tu.
 Masa petang tu dia siap bgtau aku " RM50 tu sehari keringat Pa nak dapatkan RM50 tu, PENIPU tu dapat RM50 x sampai SEJAM pon" ~~terus bini dia mata berkaca, cite kat sume orang bg hilang rasa sedih tu~~

Ujian ALLAH untuk Hambanya, Supaya kita makin DEKAT + CINTA padaNYA melebihi segala
² nya. Apa yang ALLAH tarik INSHA ALLAH lebih besar yang ALLAH akan bagi SEMULA.  Amin Ya Rabbal Alamin

**tajuk entry "GERAM" tapi jalan cerita xde kena mengena
#HentamLaLabu

Tuesday, 9 August 2016

|| Akid : 8months old || ♥♥♥




Cepat nau masa berlalu, Akid pon da 8m/o.
Alhamdulillah berjaya menyadokan diri dia sendiri.
Walaupon daebak tapi Alhamdulillah Akid sihat ....
:

~ boleh main undur2
~ boleh angkat2 badan macam nak merangkak
~ boleh swim ke depan
~ pusingkan badan 360 darjah
:

..Luas kawasan jajahan Akid, sampai ke dapur cari Mama =)


Masa Akid 7bulan dia da start reverse 2, sekarang 8bulan ni dia da pandai maju ke depan 
Da kenal orang da, kalo pagi anta kat rumah nenek Akid berpaling bila nenek hulur tangan, tapi Nenek ambik dia tak nanges pon.
Bila Mama sampai rumah, dgr suara mama dia da start nages2 gedik nak Mama ambil dia.


Gigi belum ada ciri2 bakal tumbuh utk masa terdekat ni, gusi jelah keras dari 7bulan lg, abes kertas2 di kokaknye. Pantang biarkan dia sorang2 kat depan "jumpa" je kertas/tisu pastu dapat laa dia masukkan dalam mulut, nasib baik dengar dia dok "uweek2x"

Now bila mandi je, Nenek akan mandikan dia dalam besen. Abes di angkutnya kalo Nenek nak angkat dia time nak sabun =D Pastu da pandai dok menyelam nak minum air mandi tu.
Tengok tv sometimes je dia boleh concentrate, kadang sengih2 jap pastu x nk tengok da, naik walker da berjaya ke hulu ke hilir.

Sekian


|| Akid : 8months old || ♥♥♥




Cepat nau masa berlalu, Akid pon da 8m/o.
Alhamdulillah berjaya menyadokan diri dia sendiri.
Walaupon daebak tapi Alhamdulillah Akid sihat ....
:

~ boleh main undur2
~ boleh angkat2 badan macam nak merangkak
~ boleh swim ke depan
~ pusingkan badan 360 darjah
:

..Luas kawasan jajahan Akid, sampai ke dapur cari Mama =)


Masa Akid 7bulan dia da start reverse 2, sekarang 8bulan ni dia da pandai maju ke depan 
Da kenal orang da, kalo pagi anta kat rumah nenek Akid berpaling bila nenek hulur tangan, tapi Nenek ambik dia tak nanges pon.
Bila Mama sampai rumah, dgr suara mama dia da start nages2 gedik nak Mama ambil dia.


Gigi belum ada ciri2 bakal tumbuh utk masa terdekat ni, gusi jelah keras dari 7bulan lg, abes kertas2 di kokaknye. Pantang biarkan dia sorang2 kat depan "jumpa" je kertas/tisu pastu dapat laa dia masukkan dalam mulut, nasib baik dengar dia dok "uweek2x"

Now bila mandi je, Nenek akan mandikan dia dalam besen. Abes di angkutnya kalo Nenek nak angkat dia time nak sabun =D Pastu da pandai dok menyelam nak minum air mandi tu.
Tengok tv sometimes je dia boleh concentrate, kadang sengih2 jap pastu x nk tengok da, naik walker da berjaya ke hulu ke hilir.

Sekian